Biografie Mariëlla Tirotto & e Blues Federation
Winnaar Dutch National Blues Award 2010


- Best European Blues Rock Album 2011 : Dare to stand out (Blues Underground Network)
- Nr. 5 in de categorie Electric Blues International 2011: Dare to stand out (Wasser-prawda.de)
- Overseas Act of the Year 2013 (The Jason Elliott Show, Phoenix 96.7FM; programmeur Hebden Bridge Blues Festival)


De media over de band

...een band die met name op festivals zeer goed uit de verf komt... ( Henri Grootenhuis, Bluespress.nl)

...Jullie muziek is voortreffelijk...Het hele album is geweldig en zal hopelijk dienen als inspiratie voor andere muzikanten om avontuurlijker te worden...(Jason Elliott, radio presentator en programmeur van het Hebden Bridge Blues Festival)

…Daaruit volgt een mix van Funk, Jazz en Blues die ervoor zorgt dat de gemoederen verhit raken. Een spannende cross-over tussen de stijlen, af en toe futuristisch waaghalzerig, hoe dan ook de aandacht trekkend... (Johanna Zeuner, Verdener Aller Zeitung)

...Een van de beste en opwindendste bluesbands, die op het ogenblik door het land toeren is m.i. Mariëlla Tirotto & the Blues Federation. Het is een uitstekende live-band, die met een mix van blues, jazz en funk van ieder optreden een feestje weet te maken... (Eric Campfens,www.barnowlblues.punt.nl)


… hielden het publiek in het bomvolle “Kult” in hun ban met een sterke groove en levendige Bluespower…(Susanne Ehrlich, Verdener Nachrichten)

...Een explosie van genot aan bluesmuziek, deze band moet men vaker gaan beluisteren... (Saal Birgit, Viersen op Jukejointbluesradio)

...Deze blues raakt je diep in je onderbuik…(Michel Preumont, Rootsville.be)

…laat ons gerust stellen ras talenten want zowel frontvrouw Mariëlla als haar Blues Federation weten perfect met wat ze bezig zijn... (Freddy, Rootsville.be)


Muziekstijl en performance

Mariëlla Tirotto & the Blues Federation flirt met de grenzen van de blues en neemt de traditionele vorm mee naar de toekomst. 
Een band met een eigen identiteit die avontuurlijke, gewaagde, opwindende en zinderende blues van het nieuwe millennium laat horen, een  cross-over tussen blues, jazz, funk, soul and rock met een snufje Latin.
Hiermee wint zij bij elk volgend concert nieuwe fans, die zeker niet alleen deel uit maken van het bluespubliek.

Meest karakteristiek voor de muziek is de etreme variatie in het repertoire. Daardoor en verder door het duidelijke plezier dat Mariëlla Tirotto & the Blues Federation uitstraalt en de energie van de band, blijft het publiek constant geboeid.
Tijdens een optreden word je meegesleurd door de extreem wisselende emoties die in een mix van eigen werk en bewerkingen van songs gebracht worden.

De band heeft in de afgelopen jaren al vele succesvolle optredens achter de rug op blues- en jazzfestivals en in clubs en theaters in Nederland, Duitsland, België en Zwitserland; verder zijn de eerste contacten gelegd in andere Europese landen.

Ze hebben  het podium gedeeld met o.a. Ana Popovic, Joan Armatrading, Jessy Martens, Eric Bibb Trio, Snowy White, Danny Bryant, Henrik Freischlader, Mike Zito, Matt Scofield, Popa Chubby, Walter Trout, Maurizio Pugno Organ Trio, Joe Louis Walker, Sugar Blue.

Awards

- Winnaar Dutch National Blues Award 2010
- Best European Blues Rock Album 2011 : Dare to stand out (Blues Underground Network)
- Nr. 5 in de categorie Electric Blues International 2011: Dare to stand out (Wasser-prawda.de)
- Overseas Act of the Year 2013 (The Jason Elliott Show, Phoenix 96.7FM; programmeur Hebden Bridge Blues Festival)


CD's

Hun CD's  “Somewhere down the road” en "Dare to stand out", beide met grotendeels eigen werk, krijgen wereldwijd airplay en hebben tal van uitstekende recensies gekregen uit zowel Nederland als Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, Canada en de USA. 


Bandleden

Mariëlla Tirotto
Gezicht van de band is de explosieve half-Italiaanse zangeres Mariëlla Tirotto, die met haar soms zwoele, soms rauwe stem de ene keer haar emoties fluistert en dan weer uitschreeuwt.
Hoewel haar stem regelmatig vergeleken wordt met die van met zangeressen als Etta James, Carmen McRae, Cassandra Wilson, Eartha Kitt, Diane Schuur, Grace Jones en Tina Turner heeft zij een onmiskenbaar karakteristiek geluid.
Ze verscheen op de nationale tv, heeft samengewerkt met o.a. Bob Malach, Ronald Snijders en Carlo de Wijs, heeft samen gespeeld met o.a. Rolf Delfos, Chris Strik, Gé Bijvoet, Eelco Gelling en gast-optredens gedaan bij o.a. Maurizio Pugno. 

…, maar ook als een uitgesproken fascinerende zangeres, die met haar diepe, rauwe, of, om het maar rechtuit te zeggen, erotische stem, te overtuigen weet… (Tobias Tschapka, Donaukurier.de)
...Een powervrouw met een grote stem en veel humor... (Hans von Draminski, Hilpoltsteiner Zeitung)
...Mariëlla Tirotto’s podiumpresentatie is voortreffelijk, haar gedrag sympathiek en ze kan verdomd goed zingen...(Claus Kohlmann, Hildesheimer Allgemeine Zeitung)

Heins Greten
Toetsenist Heins Greten, Mariëlla’s echtgenoot, uit zijn muzikale emoties door ongelooflijk te grooven op zijn Hammond om vervolgens op piano of Rhodes  bloedmooie, melancholieke akkoorden tevoorschijn te toveren, maar ook swingende solo's.
Heins deelde het podium o.a. met Eelco Gelling, Toon de Gouw en Ton van de Geyn.

...waarin de grote artistieke ervaring van piano- en Hammond speler Heins Greten volop tot uiting kwam... Hij wist het unieke, niet te evenaren geluid van de Hammond te gebruiken op een schitterende manier; zijn improvisaties verrijkten elke song en de magnifieke klankkleur was in perfecte harmonie met het warme timbre van de stem van zangeres Mariëlla Tirotto... (Axel Engels, Stadt Rheine)
 Greten stapelt Roland-piano en Hammond-orgel eenvoudigweg bovenop elkaar en bespeelt dan het ene, dan weer het andere, ofwel in de allermooiste Hammond-retro-melancholie ofwel met jazzy, crossover-achtige, fantasievolle pianoloopjes die bijzondere kleuren en veelzijdigheid aan de Blues toevoegen… (Susanne Ehrlich, Verdener Nachrichten) 

Loek van der Knaap
Gitarist Loek van der Knaap weet keer op keer het publiek te verbazen met zijn indrukwekkende solo's en zijn energieke, expressieve uitstraling bij live-optredens. 
Behalve bij Mariëlla Tirotto & the Blues Federation spellt hij ook bij de legendarische Bluesrock band Livin' Blues Xperience.

…Tel daarbij op het spel van gitarist Loek van der Knaap in Jimi Hendrix-stijl, wat resulteerde in een dialoog met Heins Greten, een ware muzikale battle, wat het publiek wat dit mocht ervaren duidelijk kon waarderen en wat zich uitte in puur plezier … (Axel Engels, Stadt Rheine)
... Ook gitarist Loek van der Knaap speelt vol vuur... (Martin Borck)

Arno Hagemans
Bassist Arno Hagemans heeft als motto "zonder groove, geen muziek". Hij is een allround bassist die het liefst funk, blues,soul, latin, jazz en wereldmuziek speelt. Dat doet hij vol overtuiging in dienst van de band, maar zijn spel blijft allesbehalve op de achtergrond.    
Arno deelde het podium met vele artiesten waaronder Tony Spinner ((Toto, Pat Travers).

… bassist Arno Hagemans, wiens zelfbewuste en melodieuze sound van grote klasse was… (Susanne Erhlich, Verdener Nachrichten)
… bassist Arno Hagemans legde een degelijke fundering en legde prima accenten in zijn virtuoze uitvoering…(Axel Engels, Stadt Rheine)

John Kakiay
Drummer John Kakiay vormt de andere schakel van de ritme tandem. Zijn soms stevige, soms subtiele maar vooral ook speelse en ontspannen spel zorgt voor een solide basis. Hierdoor swingt en grooved alles al, zonder dat de rest van de band invalt. 
John heeft in binnen- en buitenland gespeeld met o.a. Driftkikker (o.a. in voorprogramma v. Hans Dulfer,Wouter Hamel), Tasha (Tasha’s World), Sharon den Adel (Within Temptation) en Hans van Eijk (Jumping Jewels).

...Dat ligt voor het grootste deel aan de fenomenale drummer John Kakiay. Hij is een grootmeester wat grooves betreft. Zo soepel als hij in de meest verschillende stemmingen tot swingen komt, dat kunnen er maar weinigen... (Claus Kohlmann, Hildesheimer Allgemeine Zeitung)
...Zo scoorde slagwerker John Kakiay met een zinderende drumsolo, bijna overstemd door het applaus en gejuich van het publiek... (Fons Kersbulck, Bluesmagazine.nl)

Bezetting:

Mariëlla Tirotto – zang
Heins Greten –  toetsen: piano, Hammond, Rhodes
Loek van der Knaap – gitaar 
Arno Hagemans - basgitaar / contrabas
John Kakiay – drums
Gast-muzikant - percussie, mits beschikbaar


                                                                                                                                

Winner Dutch National Blues Award 2010
 

Contact informatie

Pieter Hendrikstraat 11
2611 XS Delft
015-2140479/06-14337003
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws

 

ZONDAG 23 JUNI 2109 GITAARGELUIDEN 6 IN HET FLORA THEATER, VERWERSDIJK 1, DELFT

Op 23 juni a.s, zal de zesde editie van de leerlingenuitvoering plaats vinden onder de titel 'Gitaargeluiden 6'. Na drie grote repetities staat er een prachtig repertoire klaar om ten gehore gebracht te worden.

Zoals gebruikelijk komen alle stijlen aan bod: Rock, Blues, Metal, Fingerpicking etc. Opvallend is het steeds weer stijgende niveau (denk b.v. aan stukken van Dream Theater, Billy Cobham en pittige fingerpickingstukken), de kwaliteit van de zangpartijen en vooral ook de grote diversiteit in leeftijd van de deelnemende leerlingen (van 7 tot boven de 70 jaar!).

Wederom zal drummer Fred Koene zijn zeer gewaardeerde bijdrage leveren. Nieuw dit jaar is ook de geweldige inbreng van toetsenist Ton Dekker. De locatie is zoals gebruikelijk het Flora Theater. Het geluid wordt verzorgd door Anton van Hooidonk.

Ik heb er het volste vertrouwen in dat het ook dit jaar weer een hele gezellige en muzikale middag zal gaan worden.