Loek speelt ook in de rockband Vandegarde.
VandeGarde is de Nederlandstalige rockband van Jan van de Garde (Backbone, Boner) met Livin’ Blues Xperience gitarist Loek van der Knaap. De muziek is te omschrijven als eerlijke twee-gitaren-rock met goed in het gehoor liggende melodieën en soms verrassende arrangementen. De teksten zijn recht voor z’n raap en uit het leven gegrepen, die bij de eerste keer luisteren al ‘binnen komen’. Een combinatie die in onze ogen uniek is in Nederland. Bij Amini Records brengt VandeGarde de EP Sedated (2009) en de CD Can I Get A Whiskey (2011) uit. Sinds 2012 werkt de band aan een Nederlandstalig rockrepertoire dat zijn gelijke niet kent in Nederland. De CD met dit repertoire gaat in de loop van 2013 uitkomen. VandeGarde bestaat uit stuk voor stuk ervaren muzikanten: Jan van de Garde (zang, basgitaar), Loek van der Knaap (gitaar en zang), Rob Duijndam (gitaar) en Geale van der Wal (drums en zang). VandeGarde staat garant voor een avond dampende, melodieuze Nederlandse Rockmuziek met liedjes die ergens over gaan en een band die er vol voor gaat. De muziek van VandeGarde wordt geproduceerd door David Cok. Voor de website van VandeGarde klik hier.

In maart 2013 nam de band een groot aantal nummers op in de E-Sound studio in Weesp.
De opnames hebben een ongedwongen, 'twee-meter-sessie-achtige' sfeer.

Gevoelige Nederlandstalige blues: Ik weet het ook
"Je blik zegt meer dan de woorden die ik had verwacht"

Voor meer YouTube opnames van VandeGarde klik hier.

Voor audio-recordings klik hier.

cdreleasewhisky300x422lowresOp zondag 18 december 2011 presenteerde VandeGarde het Engelstalige album 'Can I get a Whisky' in het Paardcafé in Den Haag. Voor een foto-impressie van dit spektakel klik hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact informatie

Pieter Hendrikstraat 11
2611 XS Delft
015-2140479/06-14337003
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws

 

ZONDAG 23 JUNI 2109 GITAARGELUIDEN 6 IN HET FLORA THEATER, VERWERSDIJK 1, DELFT

Op 23 juni a.s, zal de zesde editie van de leerlingenuitvoering plaats vinden onder de titel 'Gitaargeluiden 6'. Na drie grote repetities staat er een prachtig repertoire klaar om ten gehore gebracht te worden.

Zoals gebruikelijk komen alle stijlen aan bod: Rock, Blues, Metal, Fingerpicking etc. Opvallend is het steeds weer stijgende niveau (denk b.v. aan stukken van Dream Theater, Billy Cobham en pittige fingerpickingstukken), de kwaliteit van de zangpartijen en vooral ook de grote diversiteit in leeftijd van de deelnemende leerlingen (van 7 tot boven de 70 jaar!).

Wederom zal drummer Fred Koene zijn zeer gewaardeerde bijdrage leveren. Nieuw dit jaar is ook de geweldige inbreng van toetsenist Ton Dekker. De locatie is zoals gebruikelijk het Flora Theater. Het geluid wordt verzorgd door Anton van Hooidonk.

Ik heb er het volste vertrouwen in dat het ook dit jaar weer een hele gezellige en muzikale middag zal gaan worden.