Loek van der Knaap begon op 15-jarige leeftijd met gitaar spelen en speelde vanaf z'n 20e in diverse lokale bands.

Geïnspireerd door gitaristen als Peter Green, Freddie King en Robben Ford begon hij zijn eigen blues-geöriënteerde stijl te ontwikkelen. Zijn eerste blues band was 'One Way Out, met o.a. de Engelse mondharmonica speler Pete Johnson en de Nederlandse zanger/songwriter/gitarist Dick Groenewold (Dicky Greenwood).
Loek gaf al gitaarles vanaf het begin van zijn loopbaan. In 1991 rondde hij zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium af, waar hij zijn graad als popdocent/bandcoach behaalde.
Kort daarop startte hij zijn samenwerking met Nico Christiansen, toen hij werd ingelijfd door de legendarische formatie 'Livin' Blues'. De afgelopen 20 jaar heeft Loek met Nico opgetreden in landen als Nederland, Duitsland, Polen, Spanje en zelfs Rusland. Zij hebben samengewerkt op albums zoals 'Out of the Blue', 'God and the Devil' (Nicko C. Band) en 'This is the Time (Livin' Blues Xperience). Met zijn riffs en arrangementen draagt Loek bij aan de songs van LBX en keer op keer weet hij het publiek te verbazen met zijn indrukwekkende solo's bij live-optredens (www.livinbluesxperience.nl).

In 2010 trad Loek toe tot VandeGarde, een melodieuze rockband gebaseerd op de muziek en teksten van Jan van de Garde. Tegenwoordig richt deze band zich vooral op Nederlandstalig repertoire, dat het beluisteren meer dan waard is (www.vandegardemusic.nl).
Soms valt Loek ook in bij Blood, Sweat & Kiers van de fenomenale saxofonist Wouter Kiers.

Naast al deze bandactiviteiten geeft Loek les op zijn eigen gitaarschool 'Gitaarstudio Loek van der Knaap'. Hij doceert een grote hoeveelheid stijlen waaronder rock, blues, pop, jazz en fingerpicking.

Loek is tevens auteur van de alom geprezen methode voor lead guitar 'Speel blues en rock', waarvan inmiddels drie delen en een Franse vertaling verkrijgbaar zijn. Deze methode wordt veelvuldig gebruikt door muziekscholen en privé docenten in Nederland, België en Frankrijk.

Contact informatie

Pieter Hendrikstraat 11
2611 XS Delft
015-2140479/06-14337003
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws

 

GITAARGELUIDEN 5 WAS GROOT SUCCES

Op 18 juni 2017 vond de vijfde editie van de leerlingenuitvoering plaats onder de titel 'Gitaargeluiden 5'. Dit keer stond centraal: het spelen van bewerkingen van bestaande nummers. 

Zo was er een prachtige combinatie van Canon in D van Pachelbel met de rockbewerking van dit stuk, de Canon Rock. Een mooie mineur-bewerking van 'Girls just wanna have fun' van Cindy Lauper en een rock versie van 'Hello' van Adele en nog veel meer.

Wat deze editie opviel is dat er steeds meer goede zangers en zangeressen onder mijn leerlingen blijken te bevinden. Brenda, Marvin, Anne en natuurlijk van oudsher Vincent.

Op gitaar valt op dat het niveau ook hier steeds weer lijkt te stijgen. Het technisch kunnen, maar ook interpretatie, improvisaties en het gemak waarmee gespeeld neemt steeds meer toe.

Keep up the good work, jongens en meisjes! Op naar gitaargeluiden 6.....