GITAARGELUIDEN 5 OP ZONDAG 18 JUNI IN HET FLORA THEATER

Dit schooljaar is het weer tijd voor de leerlingenuitvoering.Onder de titel 'Gitaargeluiden 5" zal dit plaatsvinden op zondag 18 juni in het Flora Theater in Delft. Aanvang 14.30 u, zaal open 14.00 u.

Een van de thema's zal zijn 'andere jasjes'. Dit betekent dat we op zoek gaan naar bestaande of zelf gemaakte bewerkingen van nummers. Denk aan een Reggae-versie van een Beatle song, een rock uitvoering van een klassiek stuk (zoals 'Canon Rock', naar de canon in D van Pachelbel) of iets dergelijks. Suggesties zijn welkom!

Tevens ligt het voor de hand om een ode te brengen aan de muziek van recent overleden popsterren, zoals David Bowie, Prince, George Michael en Leonard Cohen.

Ik roep de leerlingen op om hierover mee te denken en je zelf aan te melden als je mee wilt doen. Het zal zoals altijd weer een gezellige en muzikale happening worden.

 

Nieuwe Live-CD Livin' Blues Xperience is uit!

binnenkant boekje met textLBX heeft een nieuwe live-Cd uitgebracht.
Het is een registratie van optredens in maart/april 2013 in Boskoop en Lelystad.

We horen de huidige formatie in uitstekende vorm met klassiekers als 'Wang Dang Doodle', 'Spoonful','Black Night' en 'Red Lights'.
Begeleid door de uitstekende ritmesectie van KKees van Krugten (drums) en Jeroen van Niele (bas), horen we de uitstekende zang van Nicko Christiansen, afgewisseld met sterke soli van Loek van der Knaap (gitaar), Nicko Christiansen (sax) en niet te vergeten Bas Kleine (harmonica).

Voor een recensie van deze CD lees hier.

De CD is te koop via de website van LBX.

 

 

Contact informatie

Pieter Hendrikstraat 11
2611 XS Delft
015-2140479/06-14337003
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws

 

GITAARGELUIDEN 5 WAS GROOT SUCCES

Op 18 juni 2017 vond de vijfde editie van de leerlingenuitvoering plaats onder de titel 'Gitaargeluiden 5'. Dit keer stond centraal: het spelen van bewerkingen van bestaande nummers. 

Zo was er een prachtige combinatie van Canon in D van Pachelbel met de rockbewerking van dit stuk, de Canon Rock. Een mooie mineur-bewerking van 'Girls just wanna have fun' van Cindy Lauper en een rock versie van 'Hello' van Adele en nog veel meer.

Wat deze editie opviel is dat er steeds meer goede zangers en zangeressen onder mijn leerlingen blijken te bevinden. Brenda, Marvin, Anne en natuurlijk van oudsher Vincent.

Op gitaar valt op dat het niveau ook hier steeds weer lijkt te stijgen. Het technisch kunnen, maar ook interpretatie, improvisaties en het gemak waarmee gespeeld neemt steeds meer toe.

Keep up the good work, jongens en meisjes! Op naar gitaargeluiden 6.....