Al vanaf de eerste jaren dat ik les gaf mistte ik een goede lesmethode voor lead gitaar (solo gitaar).
Om in dit hiaat te voorzien, ben ik midden jaren negentig begonnen met het schrijven van de 'methode 'Speel Blues en Rock'.
Hierin worden de basistechnieken van modern sologitaar uitgelegd en verwerkt in oefeningen, die in moeilijkheidsgraad oplopen van eenvoudig tot uiteindelijk ver gevorderd (deel 3).
Het accent in deze methode ligt vooral op het zelf leren opbouwen van een goede rock- of bluessolo.
Mede daarom zijn er, naast een groot aantal voorbeelden, veel play-alongs in de cursus verwerkt, waarover de aspirant-gitarist een eigen solo kan spelen.

Voor informatie over de diverse delen uit deze serie:

 

Contact informatie

Pieter Hendrikstraat 11
2611 XS Delft
015-2140479/06-14337003
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws

 

ZONDAG 23 JUNI 2109 GITAARGELUIDEN 6 IN HET FLORA THEATER, VERWERSDIJK 1, DELFT

Op 23 juni a.s, zal de zesde editie van de leerlingenuitvoering plaats vinden onder de titel 'Gitaargeluiden 6'. Na drie grote repetities staat er een prachtig repertoire klaar om ten gehore gebracht te worden.

Zoals gebruikelijk komen alle stijlen aan bod: Rock, Blues, Metal, Fingerpicking etc. Opvallend is het steeds weer stijgende niveau (denk b.v. aan stukken van Dream Theater, Billy Cobham en pittige fingerpickingstukken), de kwaliteit van de zangpartijen en vooral ook de grote diversiteit in leeftijd van de deelnemende leerlingen (van 7 tot boven de 70 jaar!).

Wederom zal drummer Fred Koene zijn zeer gewaardeerde bijdrage leveren. Nieuw dit jaar is ook de geweldige inbreng van toetsenist Ton Dekker. De locatie is zoals gebruikelijk het Flora Theater. Het geluid wordt verzorgd door Anton van Hooidonk.

Ik heb er het volste vertrouwen in dat het ook dit jaar weer een hele gezellige en muzikale middag zal gaan worden.