Al vanaf de eerste jaren dat ik les gaf mistte ik een goede lesmethode voor lead gitaar (solo gitaar).
Om in dit hiaat te voorzien, ben ik midden jaren negentig begonnen met het schrijven van de 'methode 'Speel Blues en Rock'.
Hierin worden de basistechnieken van modern sologitaar uitgelegd en verwerkt in oefeningen, die in moeilijkheidsgraad oplopen van eenvoudig tot uiteindelijk ver gevorderd (deel 3).
Het accent in deze methode ligt vooral op het zelf leren opbouwen van een goede rock- of bluessolo.
Mede daarom zijn er, naast een groot aantal voorbeelden, veel play-alongs in de cursus verwerkt, waarover de aspirant-gitarist een eigen solo kan spelen.

Voor informatie over de diverse delen uit deze serie:

 

Contact informatie

Pieter Hendrikstraat 11
2611 XS Delft
015-2140479/06-14337003
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws

 

GITAARGELUIDEN 5 WAS GROOT SUCCES

Op 18 juni 2017 vond de vijfde editie van de leerlingenuitvoering plaats onder de titel 'Gitaargeluiden 5'. Dit keer stond centraal: het spelen van bewerkingen van bestaande nummers. 

Zo was er een prachtige combinatie van Canon in D van Pachelbel met de rockbewerking van dit stuk, de Canon Rock. Een mooie mineur-bewerking van 'Girls just wanna have fun' van Cindy Lauper en een rock versie van 'Hello' van Adele en nog veel meer.

Wat deze editie opviel is dat er steeds meer goede zangers en zangeressen onder mijn leerlingen blijken te bevinden. Brenda, Marvin, Anne en natuurlijk van oudsher Vincent.

Op gitaar valt op dat het niveau ook hier steeds weer lijkt te stijgen. Het technisch kunnen, maar ook interpretatie, improvisaties en het gemak waarmee gespeeld neemt steeds meer toe.

Keep up the good work, jongens en meisjes! Op naar gitaargeluiden 6.....