THE BLUES FEDERATION

- Winnaar Dutch Blues Award 2010

- Best European Blues Rock Album 2011 : Dare to stand out (Blues Underground Network)
- Nr. 5 in de categorie Electric Blues International 2011: Dare to stand out (Wasser-prawda.de)
- Overseas Act of the Year 2013 (The Jason Elliott Show, Phoenix 96.7FM; programmeur Hebden Bridge Blues Festival)


De media over de band

 ...een band die met name op festivals zeer goed uit de verf komt... ( Henri Grootenhuis, Bluespress.nl)

 ...Jullie muziek is voortreffelijk...Het hele album is geweldig en zal hopelijk dienen als inspiratie voor andere muzikanten om avontuurlijker te worden...(Jason Elliott, radio presentator en programmeur van het Hebden Bridge Blues Festival)

 …Daaruit volgt een mix van Funk, Jazz en Blues die ervoor zorgt dat de gemoederen verhit raken. Een spannende cross-over tussen de stijlen, af en toe futuristisch waaghalzerig, hoe dan ook de aandacht trekkend... (Johanna Zeuner, Verdener Aller Zeitung)

...Een van de beste en opwindendste bluesbands, die op het ogenblik door het land toeren is m.i. Mariëlla Tirotto & the Blues Federation. Het is een uitstekende live-band, die met een mix van blues, jazz en funk van ieder optreden een feestje weet te maken... (Eric Campfens,www.barnowlblues.punt.nl)

… hielden het publiek in het bomvolle “Kult” in hun ban met een sterke groove en levendige Bluespower…(Susanne Ehrlich, Verdener Nachrichten)

...Een explosie van genot aan bluesmuziek, deze band moet men vaker gaan beluisteren... (Saal Birgit, Viersen op Jukejointbluesradio)

 ...Deze blues raakt je diep in je onderbuik…(Michel Preumont, Rootsville.be)

 …laat ons gerust stellen ras talenten want zowel frontvrouw Mariëlla als haar Blues Federation weten perfect met wat ze bezig zijn... (Freddy, Rootsville.be)

 

Muziekstijl en performance

 The Blues Federation flirt met de grenzen van de blues en neemt de traditionele vorm mee naar de toekomst. 
Een band met een eigen identiteit die avontuurlijke, gewaagde, opwindende en zinderende blues van het nieuwe millennium laat horen, een  cross-over tussen blues, jazz, funk, soul and rock met een snufje Latin.
Hiermee wint zij bij elk volgend concert nieuwe fans, die zeker niet alleen deel uit maken van het bluespubliek.

Meest karakteristiek voor de muziek is de etreme variatie in het repertoire. Daardoor en verder door het duidelijke plezier dat de Blues Federation uitstraalt en de energie van de band, blijft het publiek constant geboeid.
Tijdens een optreden word je meegesleurd door de extreem wisselende emoties die in een mix van eigen werk en bewerkingen van songs gebracht worden.

 De band heeft in de afgelopen jaren al vele succesvolle optredens achter de rug op blues- en jazzfestivals en in clubs en theaters in Nederland, Duitsland, België en Zwitserland; verder zijn de eerste contacten gelegd in andere Europese landen.

 Ze hebben  het podium gedeeld met o.a. Ana Popovic, Joan Armatrading, Jessy Martens, Eric Bibb Trio, Snowy White, Danny Bryant, Henrik Freischlader, Mike Zito, Matt Scofield, Popa Chubby, Walter Trout, Maurizio Pugno Organ Trio, Joe Louis Walker, Sugar Blue.

CD's

Hun CD's  “Somewhere down the road” en "Dare to stand out", beide met grotendeels eigen werk, krijgen wereldwijd airplay en hebben tal van uitstekende recensies gekregen uit zowel Nederland als Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, Canada en de USA. 

Bandleden

Daniëlle Eerhart

De Rotterdamse zangeres Daniëlle heeft een fantastische strot en zingt vanuit haar tenen. Ze is echt, integer, een podiumveteraan die het publiek tot in het diepst van zijn ziel weet te raken. Haar geheel eigen vertolging van een ballad als 'Stormy Monday' gaat door merg en been en doet zelfs haar bandleden steil achterover slaan. Daarnaast kan ze het publiek ook entertainen met haar charmante performance.

Heins Greten

Toetsenist, uit zijn muzikale emoties door ongelooflijk te grooven op zijn Hammond om vervolgens op piano of Rhodes  bloedmooie, melancholieke akkoorden tevoorschijn te toveren, maar ook swingende solo's.
Heins deelde het podium o.a. met Eelco Gelling, Toon de Gouw en Ton van de Geyn.

...waarin de grote artistieke ervaring van piano- en Hammond speler Heins Greten volop tot uiting kwam... Hij wist het unieke, niet te evenaren geluid van de Hammond te gebruiken op een schitterende manier; zijn improvisaties verrijkten elke song en de magnifieke klankkleur was in perfecte harmonie met het warme timbre van de stem van zangeres Mariëlla Tirotto... (Axel Engels, Stadt Rheine)
 Greten stapelt Roland-piano en Hammond-orgel eenvoudigweg bovenop elkaar en bespeelt dan het ene, dan weer het andere, ofwel in de allermooiste Hammond-retro-melancholie ofwel met jazzy, crossover-achtige, fantasievolle pianoloopjes die bijzondere kleuren en veelzijdigheid aan de Blues toevoegen…(Susanne Ehrlich, Verdener Nachrichten) 

Loek van der Knaap

Gitarist Loek van der Knaap weet keer op keer het publiek te verbazen met zijn indrukwekkende solo's en zijn energieke, expressieve uitstraling bij live-optredens. 
Behalve bij Mariëlla Tirotto & the Blues Federation spellt hij ook bij de legendarische Bluesrock band Livin' Blues Xperience.

…Tel daarbij op het spel van gitarist Loek van der Knaap in Jimi Hendrix-stijl, wat resulteerde in een dialoog met Heins Greten, een ware muzikale battle, wat het publiek wat dit mocht ervaren duidelijk kon waarderen en wat zich uitte in puur plezier … (Axel Engels, Stadt Rheine)
... Ook gitarist Loek van der Knaap speelt vol vuur... (Martin Borck)

Arno Hagemans

Bassist, heeft als motto "zonder groove, geen muziek". Hij is een allround bassist die het liefst funk, blues,soul, latin, jazz en wereldmuziek speelt. Dat doet hij vol overtuiging in dienst van de band, maar zijn spel blijft allesbehalve op de achtergrond.    
Arno deelde het podium met vele artiesten waaronder Tony Spinner ((Toto, Pat Travers).

… bassist Arno Hagemans, wiens zelfbewuste en melodieuze sound van grote klasse was… (Susanne Erhlich, Verdener Nachrichten)
… bassist Arno Hagemans legde een degelijke fundering en legde prima accenten in zijn virtuoze uitvoering…(Axel Engels, Stadt Rheine)

John Kakiay
Drummer, vormt de andere schakel van de ritme tandem. Zijn soms stevige, soms subtiele maar vooral ook speelse en ontspannen spel zorgt voor een solide basis. Hierdoor swingt en grooved alles al, zonder dat de rest van de band invalt. 
John heeft in binnen- en buitenland gespeeld met o.a. Driftkikker (o.a. in voorprogramma v. Hans Dulfer,Wouter Hamel), Tasha (Tasha’s World), Sharon den Adel (Within Temptation) en Hans van Eijk (Jumping Jewels).

 ...Dat ligt voor het grootste deel aan de fenomenale drummer John Kakiay. Hij is een grootmeester wat grooves betreft. Zo soepel als hij in de meest verschillende stemmingen tot swingen komt, dat kunnen er maar weinigen... (Claus Kohlmann, Hildesheimer Allgemeine Zeitung)
...Zo scoorde slagwerker John Kakiay met een zinderende drumsolo, bijna overstemd door het applaus en gejuich van het publiek... (Fons Kersbulck, Bluesmagazine.nl)


                                                                                                                                

 
 

Contact informatie

Pieter Hendrikstraat 11
2611 XS Delft
015-2140479/06-14337003
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let's get social

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn