GLOEIENDE GITAARGELUIDEN

Leerlingen gitarist Loek van der Knaap op het podium

Door Monica Buitelaar

Heet was het in het Floratheater in Delft. Daar werd zondag 28 juni de eerste leerlingenuitvoering van Gitaarstudio Loek van der Knaap gehouden. 200 fans, familieleden en vrienden trotseerden de hitte zowel buiten als binnen het theater om te luisteren naar wat de muzikale leerlingen tijdens de lessen zoal hadden geleerd.

Bezielende leiding

En dat bleek niet niks. Loek van der Knaap, gitarist in de legendarische bluesband ‘Livin’ Blues’, liet zijn leerlingen in goed samengestelde groepen en met begeleidingsband hun eigen gekozen gitaarnummers ten gehore brengen. Vijftig van zijn 90 leerlingen hadden zich de afgelopen weken de blaren op de vingers geoefend om zo goed mogelijk voor de dag te komen. En dat was te horen. De gitaristen in de leeftijd variërend van 9 tot 63 lieten hun muzikale kunsten horen onder de bezielende leiding van de gitaarmeester zelf.

Alle stijlen

Van blues, rock en pop, tot klassiek, fingerpicking en jazz. Gillende gitaarsolo’s en mooie ballads. Alle stijlen kwamen aan bod. De mix van gekozen nummers en uitvoerenden was verrassend. Zo speelden de jonkies nummers als ‘Let it be’ en ‘Every breath you take’. De oude rockers ‘Girl’ van Anouk maar ook ‘Sunrise’ van Livin’ Blues. Tijdens ‘We will rock you’ uitgevoerd door de allerjongsten, zong de hele zaal enthousiast mee. The teenagerockers speelden professionele songversies van o.a Greenday, Red Hot Chili Peppers en Deep Purple. Dit aanstormend talent excelleerde bij zelf geïmproviseerde solo’s en melodieën uit de door Loek van der Knaap zelf geschreven ‘Speel blues en rock’ gitaarmethode. Verassend was ook het blokje fingerpicking, waarbij naast het gitaarspel vooral het mooie stemgeluid van Vincent de Koning opviel. De muzikale meiden deden niet onder voor hun mannelijke medegitaristen.

De begeleidingsband en het vakmanschap van Loek van der Knaap, tilden deze muzikale klanken naar een hoger niveau en maakten het tot een professioneel geheel waar iedereen met plezier naar luisterde.

Gitaargeluiden 2 in Ahoy?

Maar wat vooral opviel was het grote enthousiasme van de leerlingen zelf, die door het samenspelen met anderen een muzikale ervaring rijker werden. De middag was goed georganiseerd en verliep vlekkeloos; de sfeer gezellig en ongedwongen. Hetgeen bleek uit het aantal bezoekers, dat, ondanks de hoge temperaturen, na 3 ½ uur nog steeds enthousiast mee genoot. Een succesvolle middag vol warme gitaargeluiden en zeker voor herhaling vatbaar. Maar dan misschien in Ahoy?

Contact informatie

Pieter Hendrikstraat 11
2611 XS Delft
015-2140479/06-14337003
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let's get social

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn