Loek van der Knaap begon op 15-jarige leeftijd met gitaar spelen en speelde vanaf z'n 20e in diverse lokale bands.

Geïnspireerd door gitaristen als Peter Green, Freddie King en Robben Ford begon hij zijn eigen blues-geöriënteerde stijl te ontwikkelen. Zijn eerste blues band was 'One Way Out, met o.a. de Engelse mondharmonica speler Pete Johnson en de Nederlandse zanger/songwriter/gitarist Dick Groenewold (Dicky Greenwood).
Loek gaf al gitaarles vanaf het begin van zijn loopbaan. In 1991 rondde hij zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium af, waar hij zijn graad als popdocent/bandcoach behaalde.
Kort daarop startte hij zijn samenwerking met Nico Christiansen, toen hij werd ingelijfd door de legendarische formatie 'Livin' Blues'. De afgelopen 20 jaar heeft Loek met Nico opgetreden in landen als Nederland, Duitsland, Polen, Spanje en zelfs Rusland. Zij hebben samengewerkt op albums zoals 'Out of the Blue', 'God and the Devil' (Nicko C. Band) en 'This is the Time (Livin' Blues Xperience). Met zijn riffs en arrangementen draagt Loek bij aan de songs van LBX en keer op keer weet hij het publiek te verbazen met zijn indrukwekkende solo's bij live-optredens (www.livinbluesxperience.nl).

In 2010 trad Loek toe tot VandeGarde, een melodieuze rockband gebaseerd op de muziek en teksten van Jan van de Garde. Tegenwoordig richt deze band zich vooral op Nederlandstalig repertoire, dat het beluisteren meer dan waard is (www.vandegardemusic.nl).
Soms valt Loek ook in bij Blood, Sweat & Kiers van de fenomenale saxofonist Wouter Kiers.

Naast al deze bandactiviteiten geeft Loek les op zijn eigen gitaarschool 'Gitaarstudio Loek van der Knaap'. Hij doceert een grote hoeveelheid stijlen waaronder rock, blues, pop, jazz en fingerpicking.

Loek is tevens auteur van de alom geprezen methode voor lead guitar 'Speel blues en rock', waarvan inmiddels drie delen en een Franse vertaling verkrijgbaar zijn. Deze methode wordt veelvuldig gebruikt door muziekscholen en privé docenten in Nederland, België en Frankrijk.

Contact informatie

Pieter Hendrikstraat 11
2611 XS Delft
015-2140479/06-14337003
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Let's get social

Share this post

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn